Bergenhovs Harpo-Wild
 

09/10 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jubla, Jeopardy, Jackpot
 

12/7 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jubla!
 

05/6 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Cata, Dixi, Harper-Lilly, Ikon, Jackpot & Jeopardy!
 
Även ett stort Grattis till Margrethe Thomt på Brukshoffet kennel (Norge) till en mycket fin kull på 9 valpar i alla färger :) Mor till kullen är Brukshoffets Baronesse Blixen och far Bergenhovs Harpo-Wild.


"
Harpo" på Bergenhovs läger 2013 (6 månader gammal)
 

16/4 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Ikon
 

19/3 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jeopardy

Sammanställningen över Bergenhovs flitiga tävlingsekipage under 2017 är klar! Alla vinnare av utmärkelserna ser ni här >>> Stort GRATTIS till er alla!!

Bergenhovs Jackpot
blev den 2 mars pappa till 8 valpar (6 hanar, 2 tikar i alla tre färger) på kennel Farmwatch i England. Tiken heter Isalynn van Elderens.
 


 

29/1 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jubla
 

7/12 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jackpot


 

6/11 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jackpot
 

5/10 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Harper-Lilly & Jackpot
 

13/9 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Beatrix, Cata, Ikon, Indy & Jackpot
 

15/8 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jeopardy
 

5/7 Läger...

Kennelläger i Ugglarp, Falkenberg. Under två heldagar tränade vi både bruks och tävlingslydnadsmoment med arbetsglädje i fokus tillsammans med fantastiska Jenny Wibäck!
I år firade Bergenhovs 10-års jubileum och det bjöds på tårta och klurig frågesport om kennelns hundar, uppfödning och diverse resultat. Vinnare av tävlingen blev Sussi Wiggström som lyckats peta in 14 rätt av 22 möjliga :) Vi uppmärksammade även Yasmine Lindblad & Birgitta Andersson som bägge tagit hem utmärkelser för Bergenhovs bästa debutant i Bruks & Lydnad samt Rally.
Tack till er alla för dessa fina, roliga & minnesvärda dagar! STORT TACK för den fina smides skylten, det skall synas att det bor Hovawart i huset trots att en gapig schäfer smugit sig in i flocken :)

Bilder från dessa dagar finns här >>>


 

12/6 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Ikon
 

19/5 Nytt resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Harper-Lilly
 

13/5 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie & Bergenhovs Jackpot
Nya bilder på Jackpot som bor i England med matte Louise. De tränar för fullt för "working trials" och där ingår bl.a. flera olika typer av hopp som påminner om hoppen som ingår i fransk ringsport.
 


Foto: Louise Nichol
 

1/5 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie & Indy
 
Fantastiskt roliga nyheter från Susanne Ortmanns & Bergenhovs Edie! På kort tid har de presterat ytterligare två 1:a priser i klass 3 lydnad samt ett godkänt resultat i Elit klass spår! Till sina tidigare titlar kan de nu lägga till SPHIII! Stort, stort grattis till alla era framgångar!!
 
Söta Edda som valp! foto: Gert Straschewski
 

9/4 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jeopardy, Cuta & Edie
 
Den 8 April debuterade Sussi Wiggström & Bergenhovs Jeopardy på Borås BK Apellklass spår. En mycket bra start på spåret (9) och en efterföljande mycket fin lydnad resulterade i en 3:e placering och uppflytt till lägre klass spår! Stort GRATTIS från oss!
Nedan ses bilder från den glada dagen :) 

13/3 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Ikon
 

3/2 Utmärkelser & läger...

Stort GRATTIS till alla våra aktiva tävlingsekipage som vunnit någon av kennelns utmärkelser för 2016 års prestationer. Många välkända och rutinerade namn på listan men också flera nykomlingar! Jättekul med flera debutanter under året som gått, det ser lovande ut för framtiden :) Som vanligt kommer de vinnande ekipagen från varje kategori uppmärksammas under vårt läger i sommar. Ni kan se listan på alla utmärkelser här >>>

 
Planeringen för 2017 års läger är klar! Vi har lyckats boka Jenny Wibäck under 2 dagar i sommar! En instruktör som jag länge varit nyfiken på och följt via sociala medier samt alla hennes mycket läsvärda artiklar i tidningen "Brukshunden". I senaste numret (nr 1) finns 2 artiklar skrivna utav Jenny!
All information om lägret finner ni här >>> Välkommen med er anmälan.
 
Stort GRATTIS till vår härliga J-kull som fyllde 3 år den 31 januari!


Bergenhovs Jackpot
 

23/12 MT, Exteriör & Avel...


15 oktober blev Bergenhovs Elvis Junior far till 11 valpar hos kennel "les Hovawarts de Kerdianou" Mor: Hiskea Vom Schwedenstein.

22 oktober genomförde Bergenhovs Iver MT på Laholm BK. Resultatet blev godkänd på 325 poäng!


Bergenhovs Iver


19 november genomförde Bergenhovs Iver, Imse, Iggy & Ida-Lee exteriörbeskrivning för Ingrid Carlsson vid utställning Åstorp.
Samtliga med godkänt resultat. Därmed fick Iver & Iggy titeln Korad.
 

10/9 Nya fina resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie, Ikon & Jackpot

Susanne Ortmanns & Bergenhovs Edie har fått ytterligare ett 1:a pris i Elitklass lydnad, dessutom blev de utsedda till klubbmästare i lydnad på Roslagens BK. Vi är lite bortskämda med fina resultat från detta fantastiska ekipage :))
Yasmine Lindblad & Bergenhovs Ikon har verkligen varit flitiga den senaste tiden, det har resulterat i fina poäng i lydnadsklass 1 samt 2 nya titlar, RLD N & KORAD!
Ett rungande GRATTIS till er båda!

7 Augusti samlades 7 hundar från vår uppfödning till MT på Falkenberg BK. Ett stort TACK till våra valpköpare för att ni vill delta med era fina hundar och för att ni på detta sett hjälper till att dokumentera inte bara vår uppfödning utan rasen i stort. Ett extra stort tack till våra utländska valpköpare som tar sig tiden att åka så långt för att delta, det uppskattas mycket!

Bergenhovs Harpo-Wild 491 poäng
Bergenhovs Harer-Lilly 479 poäng
Bergenhovs Iggy 486 poäng
Bergenhovs Indy 458 poäng
Bergenhovs Ikon 402 poäng (därmed KORAD då exteriören är genomförd sedan tidigare)
Bergenhovs Imse 306 poäng (ej godkänd)
Bergenhovs Ida-Lee 234 poäng (ej godkänd)

Bilder från alla deltagande hundar finns här >>>
 

9/8 Nytt resultat & Kennelläger...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie.

Kennelläger!!
Vi har haft några helt underbara dagar på Stigmansgården i Tiveden, Karlsborg! I år fokuserade vi helt på lydnad och till vår hjälp fanns instruktör Jessica Johansson från "Game on Puppy" på plats. Vi hann med både träningstävling, grundövningar och mycket finslip av detaljer.

En av höjdpunkterna under lägret var när vi fick uppmärksamma Marie-Louis & Bergenhovs Benz "Rocky" för deras fantastiska prestationer under 2015! Ekipaget har presterat fina resultat i både lydnad & bruks och deltagit på SM Patrullhund! Detta sammanlagt gjorde dem till vinnare av priset "Bergenhovs Mest Aktiva". Då det var 3:e gången Marie-Louis och "Rocky" vann titeln blir nu vandringspokalen kvar hos dem!

Stort TACK till både Jessica & deltagare för dessa roliga dagar, och ett extra stort Tack för den fina ljuslyktan vi fick!! Hoppas vi ses igen nästa år!
Bilder från lägret finns här >>>Marie-Louis Backström & Bergenhovs Benz "Bergenhovs Mest Aktiva" under 2015!
 

30/7 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jackpot. Louise & "Cash" är flitiga med sin träning, efter att ha tagit brons och silver märket är de nu på jakt efter guld! Det är Kennelklubben i England som arrangerar dessa tester som graderas efter svårighetsgrad. Testet innefattar lydnad i vardags situationer.
(THE KENNEL CLUB GOOD CITIZEN DOG AWARD) 

16/7 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Jackpot
Några nya bilder på fina Bergenhovs Antek som fyller 9 år till hösten!
 

8/7 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Joker!
Några nya bilder på Elita vom Scherpher Häusel
  

23/6 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie, Ikon & Elita vom Scherpher Häusel!

Susanne Ortmanns & Bergenhovs Edie har haft en mycket framgångsrik helg på Riksmästerskapen för Hovawart den 17-19 juni i Hofors!
Fredagens 1:a pris i Elit lydnad & lördagens uppflytt till Elit spår gjorde att de utsågs till Riksmästare både i lydnad och i bruks!! Fantastiskt roligt och vi ser med spänning fram emot vad ni kan åstadkomma i brukset framöver!

Från Bergenhovs fanns också Birgitta Andersson med Bergenhovs Jubla och Yasmine Lindblad med Bergenhovs Ikon på plats. Jubla tävlade i lydnadsklass 1 med ett 3:e pris som resultat och de deltog även på söndagens utställning där resultatet blev ett "Very Good" i öppenklass. Ikon tilldelades Excellent 2 & CK i öppenklass.

Jag & Elita har jobbat oss igenom lydnadsklass 2. Vi fick vårt LPII den 16 juni!
 

2/6 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Elita vom Scherpher Häusel!
 
Jag & Elita har varit på en mycket givande & rolig träningshelg för Kickan Nicolic. "Lek & belöningsutveckling"!
Nedan kan ni se Elita´s favorit "sorkleken".
 


  

27/5 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Ikon, Elvis Jr & Elita vom Scherpher Häusel!
 
Yasmine & Bergenhovs Ikon "Athos" har debuterat i Rallylydnad! En fin runda som slutade på 90 poäng och en 6:e placering! (22)

Jag och "Elita" har gjort vår första start i lydnasdsklass 2. Ett jämt program som gav oss ett 1:a pris och 1:a placering!

Christian Boulan & Bergenhovs Elvis Junior "Fletcher" har gjort sin andra start i Fransk Ring 2! Även denna gång får de ihop fina poäng och betyget "Very Good"! Nedan ses foton tagna av Martine Dedier!
 

 

10/5 Nya resultat...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie & Jackpot!
Bergenhovs Jackpot som lever i England har varit på utställning! Han debuterade i öppenklass på Birmingham National show den 6 Maj, han vann klassen och slutade som 2:a bästa hane!
De är också flitiga med sin träning, de kämpar på för att bli godkända i den första etappen som kallas CD (Companion dog) i Workingtrials. Sporten innehåller de övningar som krävs av operativa polishundar i England men genomförs under lättare testförhållanden och är öppen för alla.
 

 

5/5 Utställning & Exteriörbeskrivning...

Uppdaterat Grattissidan med Edie, Jenka, Jubla, Jeopardy, Joker & Jippii!

Officiell utställning på Jönköping BK den 30 April. Domare: Eva Eriksson. Bergenhovs Jenka, Jeopardy & Jippii ställdes i öppenklass.

För Jippii var detta första gången han besökte en hundutställning. Han skötte sig riktigt bra men det var svårt att springa fint i ringen. De slutade med ett "Very Good". Kritiken löd;
"Maskulin hane, balanserad helhet, mkt god typ, korrekt bett, välformat huvud, typiska öron, mkt bra kropp och benstomme. Rör sig trångt bak, och ostadigt fram, bra päls & färg"

För Jeopardy var det debut i öppenklass, det blev ett Good denna dag, han har en väldigt tjusig passgång som han visade upp dagen till ära :)
"Maskulin hane, korrekt bett, välformat huvud, lite sotiga tan-tecken på huvudet, väl ansatta och burna öron, utmärkt kropp och benstomme, bra rygg, goda, vinklar. Bra päls men något vågig, svårbedömda rörelser då han visar passgång, visar endast några steg i trav"

Jenka
fick betyget Excellent.
"Feminin tik med utmärkt helhet i stående, korrekt bett, välformat huvud. Vackert uttryck, utmärkt kropp och benstomme,, kunde ha lite mer förbröst, goda vinklar, , bra färg och tecken. Vacker päls och fria rörelser. Önskar något mera attityd."
 
Efter utställningen samlades resterande syskon från J-kullen (de som bor i Sverige) för att genomföra exteriörbeskrivningen för Eva Eriksson. Detta gick galant och alla 5 blev godkända! Stort Tack till er alla som ställer upp och deltar!
 


Jenka, Jubla, Jeopardy, Jippii & Joker

Avslutar med lite blandade bilder från dagen.


Sussie & Jeopardy "Wigson"


John & Jippii "Jussi
Patrik & Joker "Jax"

Birgitta & Jubla "Jessie"
 

21/4 Grattis...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie!

Susanne & "Edda" fortsätter att imponera, en helg med ytterligare två 1:a pris Elitklass lydnad! På söndagens tävling i Knivsta slår de till rejält med fina 298 poäng! och de kniper därmed 1:a platsen! Härlig start på tävlingssäsongen för detta fantastiska team!
 


 

10/4 Grattis & nya bilder...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Edie & Bergenhovs Jubla.

Efter en 10 månader lång rehabilitering kunde Susanne & Bergenhovs Edie "Edda" starta på tävling igen. De gjorde de riktigt bra, ett 1:a pris på 277 poäng och en tredje placering på Skutskär BK den 9 april. Varmt Grattis och härligt att ni är tillbaka!

På Svenska Hovawartklubbens Årsmöte tilldelades Susanne & "Edda" utmärkelsen "Årets prestation". Kul att rasklubben uppmärksammar våra framgångsrika tävlingsekipage :)


Birgitta & Bergenhovs Jubla "Jessie" har blivit uppflyttade till lägre klass spår på Ullared BK den 3 april! Stort Grattis till den fina debuten i brukset!
 

Några nya bilder på tagna på Elita vom Scherpfer Häusel & Bergenhovs Ibsen. Nu är äntligen all snö borta :)
 
 

12/3 Grattissidan, årets läger, bilder...

Uppdaterat Grattissidan med Bergenhovs Benz som fått fina placeringar både i bruks & lydnad på Svenska Hovawartklubben´s lista över "Årets hoffe"!
I helgen blev de också godkända på doftprovet Eukalyptus (Nose Work) Stort Grattis!!

Uppdaterat lägersidan med all information om årets läger. Vi har bokat instruktören Jessica Johansson från Game on Puppy! En jätteduktig instruktör som jag själv  tränade för under 2 dagar i januari i år,
därför känns det extra kul att kunna erbjuda er en instruktör som jag tror ni kommer att ha lika stor behållning av som jag hade :) Hennes breda kunskap gör att du kan välja att inrikta dig på IPO, brukset eller lydnads lydnaden.
Vi uppskattar om ni vill meddela oss i god tid om ni planerar att delta eftersom vi i nuläget endast bokat 1 instruktör! Finns det behov av ytterligare 1??
Lägret är öppet för alla oavsett kenneltillhörighet!

Några nya bilder på syskonen Jenka & Jeopardy som precis fyllt 2 år!
 
 

28/1 2015 års utmärkelser...

I början av året uppmärksammas de valpköpare som på något sätt utmärkt sig under föregående år. Detta gör vi genom olika utmärkelser och priserna delas ut i samband med vårt kennelläger.
Några av ekipagen som förtjänar lite extra uppmärksamhet är;

Christian Boulan med Bergenhovs Elvis Junior som skrivit historia genom att vara den 1:a och hittills enda Hovawarten som erövrat titlar i Fransk Ringsport (franska skyddet) "Fletcher" hade sedan tidigare titeln Ring 1 men under 2015 blev de 3:a med betyget Excellent i sin debut i Ring 2 och erövrar därmed sin andra titel i Fransk Ringsport!!

Susanne Ortmanns & Bergenhovs Edie startar tävlingssäsongen på den internationella rankingtävlingen i Fagersta i Mars, 1:a pris & 1:a plats av 35 startande med hela 298 poäng i Elitklass lydnad! Strax därefter blir det ytterligare ett 1:a pris på rankingtävling i Kristinehamn och de är därmed kvalificerade till SM! Historia skrivs när "Edda" blir den 1:a Hovawarten som blir uttagen till Svenska Landslaget!! Tyvärr satte en senskada stopp för både VM i Italien samt SM i Eskilstuna men "Edda" är ung & Susanne är mycket flitig med "Edda´s" rehabilitering så vi har alla anledningar att tro att de får fler chanser att tävla på toppnivå!

Marie-Louis Backström & Bergenhovs Benz har under året verkligen visat sin mångsidighet! Efter en 1:a placering på DM Patrullhund Östergötland blir de kvalificerade till SM Patrullhund där de deltar och slutar på en 22:a plats. Tidigare på våren blev de uppflyttade till Elitklass spår och däremellan har de dessutom erövrat ett LP II!! "Rocky" är därmed den 1:a hunden från vår uppfödning som blivit uppflyttad till Elitklass i bruks samt 1:a hunden som deltagit på ett SM!!Hela listan på vinnarna i de olika kategorierna som kan variera från år till år beroende på hur många som varit aktiva under året finns presenterade här >>>
STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!